Magazin

★★★★☆

La ce se foloseste fierastraul de masa?

Daca va intrebati ce puteti face cu un fierastrau de masa, ar trebui sa va raspund ca puteti taia din lemn, plastic sau metal cu o mare precizie in comparatie cu alte tipuri de ferastraie, acestea ofera, de asemenea, viteza atunci cand taiati obiecte usor de mutat si, datorita mesei in sine, va permite sa lucrati confortabil si sa produceti in serie.

Fierastraiele circulare de banc au un disc rotativ fix care ajuta la precizia taierilor, neavand factorul de pulsatie pe care multi dintre noi il gresesc in unele cazuri. Acestea sunt ideale pentru taierea in linie dreapta si in serie a unei mari varietati de piese si pot face taieri de pana la 45 de grade cu majoritatea modelelor de pe piata.

Cum de a alege un ferastrau de masa?

Ce ferastrau circular de masa recomandati, care este cel mai bun ferastrau de masa, ce ferastrau circular de masa sa cumparati, toate acestea sunt intrebari si preocupari foarte frecvente, deoarece cu atat de multe optiuni pe piata, alegerea unui ferastrau de masa sau de banc devine o sarcina complicata. Va voi da cateva sfaturi pentru a va usura putin decizia:

Fiti clar ce materiale intentionati sa taiati cu aparatul dumneavoastra, iar acest lucru este important, deoarece daca doriti sa lucrati, de exemplu, cu lemn moale, nu aveti nevoie de un ferastrau cu o putere mare si, prin urmare, pretul ar fi scazut.

Uitati-va la putere si la viteza, deoarece acestea pot defini ce material poate taia ferastraul. De exemplu, daca aveti nevoie de un ferastrau care sa poata taia toate tipurile de materiale, dense sau nu, si doriti sa il folositi mai mult in mod profesional, veti avea nevoie de o putere mai mare de 1400 de wati. Cu toate acestea, o putere medie pentru taierea diferitelor materiale fara utilizare excesiva ar fi intre 700 si 900 W.

Dimensiunea tabelului. De fapt, as recomanda acest tip de ferastrau mai mult persoanelor care lucreaza ca antreprenori sau celor care au un atelier, deoarece dimensiunile sale mari sunt adesea o pacoste daca nu ai spatiu pentru el. Cunoasterea latimii si grosimii maxime a mesei de taiere este, de asemenea, foarte importanta, deoarece aceasta va determina daca masa va putea sau nu sa taie materiale groase. Ideala este o masa din otel inoxidabil sau dintr-un alt tip de material rezistent care sa asigure efortul de lucru. In plus, este important ca acesta sa aiba suporturi care sa il faca stabil.

Bugetul dumneavoastra este, de asemenea, un factor foarte important in alegerea fierastraului de masa, asa cum am mentionat mai sus, cele mai complete modele tind sa fie foarte scumpe. De exemplu, daca va este suficienta o gama de baza de ferastraie circulare de masa cu o putere mica, dar suficienta pentru mici lucrari de bricolaj, le puteti gasi la preturi cuprinse intre 60 si 90 de euro, iar de la 100 de euro la 350 de euro trecem la o gama intermediara cu mai multa putere si precizie, potrivita pentru o utilizare mai frecventa si pentru taierea practic a oricarui material. Peste 350 de euro veti gasi ceea ce numim de obicei ferastraie de masa profesionale, care sunt practic atotcuprinzatoare, ideale pentru lucrul cu materiale foarte dure cu o precizie de 100%.

Accepti cookies? Citeste mai mult